Møt forfatter Svein Hammer mandag 26. november kl. 19.00-21.00 i bibliotekets Lesesal!

Den grønne litteraturen har spor langt tilbake. I Norge slo den for alvor til for 40-50 år siden, da Arne Næss og Erik Dammann utga miljøpolitiske bøker. Kveldens foredragsholder, Svein Hammer, har bidratt med «Fra evig vekst til grønn politikk» (2016) og den helt ferske «Framtidens Norge» (2018). I fasen mellom disse finner vi en rekke norske utgivelser. Vi kan nevne «Gull eller grønne skoger» av Eivind Hoff-Elimari (2016), «Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming» av Per Espen Stoknes (2017) og «Det svarte skiftet» av Eivind Trædal (2018).

Også internasjonalt kommer en jevn strøm med bøker, hvorav foredragsholderen har både lest og anmeldt flere titler de siste årene. Ut av denne lesningen har han funnet viktige nyanser i hvordan det tenkes grønt, nyanser som i større grad bør løftes opp og diskuteres. Alle disse sporene er virksomme i «Framtidens Norge». Denne kvelden vil han presentere sin egen bok, med referanse til de andre bøkene i «Det grønne biblioteket».

Foredraget er gratis og åpent for alle. Arrangementet har kommet i stand som et samarbeid mellom Oppdal bibliotek og lokallaget til Miljøpartiet De Grønne i Oppdal og Rennebu. Det blir gratis servering av kake og kaffe.

Svein Hammer har en doktorgrad i sosiologi, og jobber som freelance forfatter, skribent og foredragsholder.

Foto: Bjørn Erik Langvand