«Hollendergraven» av Monika Kristensen er hennes første krimgåte fra Svalbard. For den som fascineres av øysamfunnet og naturen, og i tillegg liker krim og spenning, er dette boken som kan leses i påsken.. Miljøet rundt sysselmannskontoret i Longyearbyen er sentralt i denne klassisk komponerte kriminalromanen. Ingen er savnet og ingen – og derfor alle – blir mistenkt når Kripos snart melder sin ankomst for å gjennomsøke det lille samfunnets godt bevarte hemmeligheter. Biblioteket har flere bøker i serien.

«Dinosaurens fjær» av Sissel Jo Gazan er en vitenskapelig krim. Her skriver forfatteren, som er dansk biolog, fra et godt kjent miljø, der en veileder blir funnet myrdet, og hans elev blir mistenkt. Biologisk Institutt er rammet av et mord, og etterhvert avdekkes et miljø som er styrt av makt og prestisje. En spennende og litt annerledes krim.

«Maisie Dobbs» er en spenningsserie som den engelske forfatteren Jacqueline Winspear har skrevet. Handlingen foregår før andre verdenskrig, og Maisie er en dame med ben i nesa og et øye for å oppklare problemer. Bøkene ligner litt på «Agathe Christie»  og  «Herskap og tjenere», så dette er en «kosekrim». Biblioteket har flere bøker i serien.

 

Translate »